Acrylnagels

 

Acryl is een veel gebruikte methode om eigen nagels te verstevigen, maar ook voor een nagelbedverlenging met tips of sjablonen. Acrylnagels worden gemaakt door een poeder (acryl) met een vloeistof (liquid) te mengen. Hierdoor ontstaat een kneedbaar bolletje wat op de nagel wordt aangebracht. De acryl wordt gevormd in een mooie natuurlijk uitziende nagel.

Acryl is een hard product dat droogt aan de lucht (in tegestelling tot gel, dat droogt onder een uv-lamp).
Na het plaatsen van acrylnagels is nog wel enige voorzichtigheid vereist, want de nagels zijn pas voor 100% uitgehard na 24 uur. Ook bij acryl kunt u kiezen om de nagel mooi naturel te houden, een french manicure (wit randje) of een gekleurd of glitterrandje.

Enkele weken na de behandeling is het raadzaam om uw nagels een nabehandeling te geven (afhankelijk van de groeisnelheid van uw nagels). Door een gedeelte van het acryl af te vijlen en weer te voorzien van een mooie nieuwe laag wordt de conditie van uw kunstnagels behouden. U kunt dan ook kiezen voor een andere kleur als u dat wilt. Het dagelijks insmeren van de nagelriemen met nagelriemolie houdt de (kunst)nagels soepel en voorkomt uitdroging, harde nagelriemen, kloven en losse (pijnlijke) velletjes.

Tijdsduur gehele behandeling ongeveer 1,5 uur.

 

Ook voor acrylnagels geldt dat deze het beste verwijderd kunnen worden door de nagelstyliste.

 

Acrylnagels zijn harder van structuur dan gel en zijn dus uitermate geschikt voor mensen die nagels bijten.

Klik hier voor meer info over nagelbijten.